Leren Tekenen In Stappen; Kunst en Leven

leven en kunst horen bij elkaar
tekening van Rembrandt

Kunst en Leven

Waarom noem ik deze beide begrippen in één zin?
Dat is niet zo verwonderlijk als je nagaat dat ook het begrip levenskunst bestaat. Je kan van je leven een kunst maken en het is soms ook een kunst om goed te leven. Maar ook geeft kunst meer waarde aan het leven. Als we het over kunst hebben denken mensen gauw dat het te hoog gegrepen is.

Een ander vraagt zich misschien af wat kunst eigenlijk betekent? Maar degene die kunst maakt al is het op bescheiden schaal, weet dat het heerlijk is om zich tijdelijk in de wereld van kunst te verblijven.

Het maakt hem of haar vaak blij om creatief te zijn. Met creativiteit zoals het kind van nature zijn fantasie beleeft is voor hem of haar een speelse wereld waar alles kan. Als we opgroeien krijgt vaak door anderen maar ook op school meer een andere kijk. We worden dan vaak als het ware van onze creativiteit beroofd. Dan gaan we meer logisch denken.

Leren tekenen in stappen is de gemakkelijkste weg.

Natuurlijk moeten wij ook logisch kunnen denken (dat doen we met de linker hersenhelft), maar we hebben de linkerhersenhelft bijna over boord gegooid. En dat is de fout. Beide hersenhelften zijn er om gebruikt te worden. Heb je wel eens plotseling een idee gekregen waarvoor je enthousiast werd?

Dat is vaak afkomstig van je creatieve bron. Hoe spelen kinderen bijvoorbeeld winkeltje? Ik herinner het mezelf ook hoe je denkbeeldig de ander betaalt zonder geld en het uittelt met je vingers. Of je maakt van kleine papiertjes geld waarop je de waarde van het geld opschrijft, als je al kan schrijven. Leren tekenen, het ebook is daarom een uitermate goed boek om creatief te worden.

Als je nog vragen hebt of opmerkingen laat je reactie dan hieronder achter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *