Category Archives: leren tekenen

Hoe teken je een bepaald onderwerp?

Hoe teken je een bepaald onderwerp?

Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een plant, bloem of boom. Er bestaan zoveel onderwerpen.

Hoe teken je een bepaald onderwerp kan een vraag zijn. Maar ook moet je weten welk onderwerp je wilt tekenen. Dan is het ook nog de vraag hoe je dat gaat afbeelden. Bijvoorbeeld realistisch of simplistisch, op een simpele manier.

Enige voorbeelden: een mens, een dier en wat voor dier? een mens met een muziekinstrument, een kind met een bal spelend, een musicus, een danser of danseres, een verliefd paar, een moeder met kind, een vrolijke uitdrukking, een droevige stemming, soldaten, badende mensen, een acrobaat of circusartiest.

Een kind op school, een zigeuner of zigeunerin, verschillende mensenrassen, een vakantiereis, een portret, een heks.

Carnaval, sport, kermis, markt, een auto, een orkest, een café-terras, de zon, de maan, een sterrenhemel, een feest of bruiloft. Volkstuintjes, een ijscoman, bloemenmarkt, baby of kind. Een begraafplaats, een stads- of dorpsgezicht, een landschap,een bloeiende boom, de slaapkamer.

Hoe teken je een bepaald onderwerp?

Zo zijn er nog meer voorbeelden:

Reisschetsen, een badplaats, een bepaalde straat, toneel, een woonwagenkamp, (woon)schepen, een havengezicht, een station, de trein, watersport, visvangst, vissersboten, schepen, zeegezichten, duinlandschappen, het aquarium.

Een kerk, een park, speelgoed, poppen, een molen, een gedekte tafel, een aantrekkelijk bord met eten. Een schedel, bijbelse figuren, een stilleven, Maria, Maria met kind, een profeet, Christus, de geboorte van Christus, Hemelvaart, gefantaseerd landschap. Een schilderijen compositie, een oerwoud, een angstdroom. Een gelukkig moment. Een gefantaseerde machine, een visioen, muziek, het paradijs, architectuur,eenzaamheid, contact. Karikatuurtekenen.

Een exotisch landschap, een draak, spoken.

Ik heb u hiermee laten zien wat er allemaal getekend kan worden. Wellicht is hier een onderwerp bij voor u. Er zijn uiteraard nog andere onderwerpen.

Met tekenen moet je eerst eenvoudig beginnen als je het pas wilt leren.

Om je in de stemming te brengen en je inspiratie te geven heb ik een gratis ebook Creatief Tekenen voor je om te downloaden.

hoe-teken-je-een-bepaald-onderwerp

Ik heb nog iets leuks voor je:

Gratis waardevolle tips voor je om je tekenen vooruit te helpen. Een mini cursus. Als je dit wilt ontvangen laat dan een bericht hier achter door naar beneden  te scrollen onder Related Posts Dan vind je LEAVE A REPLY. Daar kan je vermelden dat je de waardevolle tips graag wilt hebben.  Dan stuur ik je het PDF formaat gratis naar je toe. Zonder enige verplichting!

hoe teken je een bepaald onderwerp
creatief tekenen

Jezelf leren tekenen

Jezelf leren tekenen en dat op zodanige wijze welke je niet voor mogelijk houdt! Als je wens is om goed te leren tekenen ben je hier op de juiste pagina.

Er is veel aanbod op internet, maar lang niet allemaal geven ze jou zo veel middelen die ik je kan geven. En je kan het zelf leren vanuit mij ebook. Het boek is aardig omvangrijk en behandelt diverse onderwerpen. Duidelijke tekst en toegevoegde illustraties om de tekst te verduidelijken. Het voordeel van een boek is dat je het kan volgen wanneer je wilt en de tijd schikt. Jre kan het beschouwen als een papieren leraar die altijd bij de hand is en altijd kan opzoeken wat je wilt.

Je leert alle finesses op het gebied van tekenen, die vaak niet bekend zijn. Stapsgewijs raak je vertrouwd met het mooie vak of hobby tekenen.

Jezelf leren tekenen

jezelf leren tekenen

Met behulp van dit boek gaan je ogen open en beland je in een andere wereld. De wereld zoals kunstenaars die zien. Er zijn oefeningen in opgenomen die je naar believen kan doen. Hoe vaker, hoe beter. Vooral in het begin. Zo kan je tot betere prestaties komen.

Lees en beoefen het gelezene ook aan de hand van de illustraties in de praktijk. Theorie is goed maar praktijk is nodig om het te beoefenen. Dan zie je ook zelf hoever je kunt komen en dat is verder dan je denkt. Bewaar de gemaakte oefeningen en uitwerkingen voorlopig dan kan je later zien dat je vooruitgegaan bent!

Als je vooruitgaat geeft dat een goede stimulatie om verder te gaan. Waar een wil is, is een weg. De weg is er, nu de wil nog.

Ook al neem je het boek niet, even goede vrienden. Ik geef je zelfs nog een ebook cadeau. Dat kan je op mijn site downloaden.

Creatief tekenen

Ik heb nog iets leuks voor je!  Gratis waardevolle tips voor je om je tekenen vooruit te helpen. Een mini cursus. Als je dit wilt lezen laat dan een bericht hier achter door naar beneden  te scrollen onder Related Posts.  Dan vind je LEAVE A REPLY. Daar kan je vermelden dat je de waardevolle tips graag wilt hebben.  Dan stuur ik je het PDF formaat gratis naar je toe. Zonder enige verplichting!

Leren tekenen en kleuren

Leren tekenen en kleuren. Kennis van kleuren is bij het tekenen van belang.

Want bij het tekenen kan je ook kleur gebruiken, bijvoorbeeld : het bekende grafiet potlood of pen en kleurpotlood. Of bijvoorbeeld potlood of pen en waterverf.

Waterverf kan bestaan uit aquarelverf of gouache (plakkaatverf)

Door kleur toe te voegen kan je een tekening verlevendigen.

Kleuren hebben betekenissen en daarom geef ik je onderstaande definitie van kleuren.

Want kleuren zijn ontzettend belangrijk bij het bepalen van de hele sfeer en uitstraling van je tekening. Het is dus belangrijk dat je de juiste kleurencombinaties gebruikt.

Leren tekenen en kleuren

leren tekenen en kleuren
kleurencirkel

Kleur bepaalt welke sfeer of uitstraling je tekening zal hebben. Gemoedsstemmingen kunnen bijvoorbeeld geassocieerd worden met diverse kleuren;

Rood; heet, brand, gevaar, foutsituaties, stoppen, liefde, passie

Geel; zonnig, energie, voorzichtig, bouwwerken, blij, vrolijk, gemoedelijk

Licht groen; nieuw leven, voorjaar, kracht

Groen; jaloezie, vredig, nijd, beginner, vruchtbaar, lente, natuur

Blauw; water, vreedzaam, treurig, waarheid, helder, waardig, status, macht

Paars; koninklijk, komisch, rijkdom, rouw, emotie

Oranje; warm, Halloween, herfst, jaargetijden, feest, overvloed

Violet; helderziendheid, genezing, kracht, onafhankelijk,

bescherming, spiritueel, succes, kracht

 Roze; vrouwelijk, aardig, snoep, zachtaardig, liefde, vriendschap, humor, trouw

 Bruin; waarschuwing, vuil, herfst, organisch, aarde, milieu,mannelijkheid, stabiliteit, gewichtigheid

Grijs; vervelend, saai, massa, grauw

Zwart; dood, grauw, rebellie, nacht, duivel, down, duister, einde, mysterie, ondergangdepressie

Wit; engelen, zuiverheid, netheid, leegte, hemel, licht, niets

Ik weet dat zwart en wit geen kleuren zijn, maar deze twee kleuren geven wel een bepaalde stemming weer en zijn ook de basis van alle kleuren.

Zonder wit zijn er geen kleuren. En bij zwart zijn ook alle kleuren verdwenen.

Nog even dit over het mengen:

De hoofdkleuren (of primaire kleuren) zijn rood, geel en blauw. Als je op de kleurencirkel kijkt zie je dat door het mengen van bijvoorbeeld geel en rood, oranje ontstaat. Zie je het oranje vlak ertussen staan?

leren tekenen en kleuren

Zo is het ook met rood en blauw.Dat geeft als tussenkleur violet.Ook wel secundaire kleuren genoemd. De hoofdkleur rood bijvoorbeeld kan je afzwakken met groen. Door van de ene kleur meer te gebruiken dan de andere kan je de ene laten overheersen. Dat geldt ook voor de naastliggende kleuren zoals bijvoorbeeld geel en groen.

Dat is dan een menging van een hoofdkleur en een tussenkleur. Wist je dat?

Je kan bovengenoemde kleurencirkel ook zelf maken. Als je wilt weten hoe? vraag het aan me door hieronder een bericht achter te laten…..

Succes!

Frederico

 

 

Boek tekenen

Uit boek tekenen, tekenen leren is mogelijk als zelfstudie. Zowel voor beginner als gevorderde. Het voordeel van een boek is dat je het altijd nog als naslagwerk kan gebruiken.

Zo kan je ook rustig op je gemak lezen wat er geschreven staat en op je in laten werken. Daarnaast doe je de oefeningen die gevraagd worden. Want niet alleen lezen is voldoende. Je moet ook tot actie komen door te tekenen.

Als je een goed boek tot je beschikking hebt en stap voor stap is opgebouwd dan kan je echt vooruitgang boeken! Tekenen kan iedereen leren die het graag wil. Je hebt vroeger ook leren schrijven. Nu, er is wel degelijk verband tussen schrijven en tekenen.Ook al zeg je misschien tekenen is geen schrijven.

Continue reading Boek tekenen

Leren tekenen

Leren tekenen kan een leuke hobby zijn voor sommigen kunnen  zelfs een beroep ervan maken. Hoewel het boek dat op mijn website vermeld staat meer voor degenen is die van tekenen een hobby willen maken en  boven de gemiddelde amateur wil uitspringen kan het ook een geschikte basis zijn voor een professioneel artiest.

Zelfs een academie garandeert niet dat je als beroeps artiest ervan kan leven en een bestaan ervan kan opbouwen. Ook beroemde kunstschilders hebben een armzalig leven geleid. Enkele wisten en weten er een goed bestaan van op te bouwen. Zoals Picasso om er één te noemen.

Er zijn thans ook nog wel beroepsmatige tekenaars of schilders die een goed inkomen verdienen. Met tekenen bijvoorbeeld kan je je zodanig ontwikkelen dat je als illustrator voor boeken je geld verdient. Of als reclame-ontwerper. Er zijn nog meer mogelijkheden als tekenaar.

Continue reading Leren tekenen

Hoe kan ik beter leren tekenen?

Hoe kan ik beter leren tekenen? is vaak de gestelde vraag.
Wel je kan les nemen of goede boeken over leren tekenen aanschaffen. Elke dag wat tekenen. Verder je focussen op tekenen. Zie je bijvoorbeeld om maar wat te noemen, een boom dan stel je jezelf voor hoe je de vormen op het papier zet. Zo kan je zonder papier of potlood al in gedachten tekenen.

hoe kan ik beter leren tekenen

Leren tekenen in stappen is de oplossing.

 

 

 

 

 

 

 

Dit noemen ze met een mooi woord “visualiseren”. Dus als je ook bijvoorbeeld geen materiaal bij je hebt.“Gemakkelijk Leren Tekenen” op mijn site leer je van alles en krijg je ook opdrachten.

hoe kan ik beter leren tekenen, de oplossing

Hoe kan ik beter leren tekenen en de oplossing…….

Het begint met leren zien en handvaardigheid vergroten. Je gaat ook beter de verhoudingen inschatten wat ook vooral belangrijk is bij het tekenen van mensen en dieren. Je dient te leren hoe je de grote vormen moet opzetten.
De meeste amateurs of beginners worden verward door al te veel details waardoor ze de bomen het bos niet meer zien. Zo zijn er nog veel meer belangrijke punten om tot een mooie of goede tekening te komen. Continue reading Hoe kan ik beter leren tekenen?

Tekenen voor beginners

Tekenen voor beginners maar soms ook voor gevorderden

Wat zien we eigenlijk? Vooral bij tekenen voor beginners.
Wat onder andere behandeld wordt in het boek “Leer nu gemakkelijk tekenen”, is over leren zien en wat we zien, zoals ik je dit in beknopte vorm uitleg:

De beelden die we zien zijn een bundel samenkomende lichtstralen. Deze bundel heeft de vorm van een kegel. Wij kunnen dit beschouwen als de gezichtskegel. Deze gebruiken wij voor dat gedeelte van de ruimte dat onze blik in één keer kan opvangen. In hoogte, breedte en diepte zonder ons hoofd te draaien of onze gezichtsas te veranderen.

leren-tekenen
oogkegel

De begrenzing van dit gezichtsveld is ongeveer cirkelvormig. In de perspectief wordt dit tafereel genoemd. Buiten die omtrek van de cirkel nemen wij nog wel vormen en kleuren waar, onder en boven, links en rechts, maar deze beelden zijn niet zuiver te onderscheiden.

Continue reading Tekenen voor beginners

Hoe leer je tekenen?

Hoe leer je tekenen? Hoe kan je tekenen?

Er zijn verschillende manieren om te http://www.lerentekeneninstappen.com/tekenen/, namelijk :

Naar de werkelijkheid, de wereld van het zichtbare

Onderwerpen worden bekeken, ontleed, berekend, in een bepaalde rangschikking gebracht.

Uit eigen verbeelding
Hierbij put je uit je fantasie. Je gaat af op wat je herinner. Dat kunnen soms duidelijke gedachtebeelden zijn, maar ook wel vaag. Als je het werk van William Blake bekijkt begrijp je wat ik bedoel.

Hoe leer je tekenen?

Hoe leer je tekenen, werk van WilliamBlake
werk van William Blake

Combinatie van werkelijkheid en fantasie
Bijvoorbeeld. Je hebt een boom gezien en doet denken aan een menselijk figuur. Nu ga je deze boom zodanig vervormen en mogelijk iets overdrijven en bepaalde details weglaten om het te laten lijken op het beeld dat je voor ogen houdt. Misschien maak je de omgeving ook anders!

Zo kan het gebeuren dat als een meisje van bijvoorbeeld drie jaar wat aan het tekenen is. Wanneer je dan aan haar vraagt wat ze tekent kan ze als antwoord geven: “Ik weet het niet, ik ben nog niet klaar.”
Dit is beslist geen dom antwoord. Ze bedoelt, dat wanneer ze haar open of potlood op papier zet en daarmee wat krabbelt er een soort figuur ontstaat.

Daaruit kan langzamerhand iets herkenbaars te voorschijn komen. Dus, ze tekende eerst en ontdekte pas naderhand wat het voorstelde.
Misschien heb je deze vorm van tekenen vroeg of laat wel eens beoefend. Mijzelf is het ook wel overkomen bij het gedachteloos krabbelen op een enveloppe of stukje papier tijdens een telefoontje of andere bezigheid. Deze krabbels ontstaan automatisch en doe je onbewust.

Continue reading Hoe leer je tekenen?