Schilderen

Schilderen begint eigenlijk al met houtskool. Je kan namelijk met houtskool als het ware schilderen. Zie hiervoor het artikel over houtskool. Al is het dan zwart wit, maar dat maakt niet uit. De toonwaarden worden schilderachtig aangebracht.

Als je tekent kan je ook kleur toevoegen en schilderachtige tekeningen verkrijgen door bijvoorbeeld kleurpotlood, aquarel, gouache, viltstiften, pastel, krijt, vetkrijt, viltstiften en misschien nog meer.

Hier zijn hele mooie resultaten mee verkrijgbaar. Maar wij hebben de neiging als we het over schilderen hebben, meteen te denken aan olieverf en acrylverf op schildersdoek.

Beste lezer, besef dat tekenen vanouds her de basis is van elke schilderij of beschilderde tekening. Daarom is het zo belangrijk het tekenen eerst goed onder de knie te krijgen. Picasso was echt geen groot schilder maar meer een tekenaar. Dat zei hij zelf ook.

Er zijn ook schilders die meer vertrouwd zijn met schilderen dan met tekenen. Maar tekenen blijft belangrijk! Vaak wordt tekenen als voorstudie gebruikt door schilders.

Voor schilderen zie je hier een voorstudie als tekening voor schilderij van Gauguin.

schilderen tekening

schilderen

Als je wilt leren tekenen als beginner of beter wilt leren tekenen als gevorderde kan ik je de volgende site aanraden waar het basisboek Leren Tekenen In Stappen verkrijgbaar is, maar tevens nog meer boeken over tekenen.

Ga dan direct naar http://www.lerentekeneninstappen.com/>>

Hier leer je echt tekenen! En zoals ik aanhaalde “tekenen is de basis”. Van hieruit kan je verder gaan met schilderen of schilderachtige tekeningen maken.

Net zoals een leerling die piano wilt leren spelen zal toch eerst de toonladders moeten kunnen spelen. Zo is het ook met schilderen.

Met het basisboek Gemakkelijk Leren Tekenen of Leren Tekenen In Stappen kan je alle kanten op ook naar de schilderkunst toe.

Neem daarom een kijkje op mijn website>>

Het zal je zeker verrassen. Ook kan je daar een gratis ebook downloaden en krijg je daar informatie over een schildercursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *