Lerentekeneninstappen.com

Beginnen met tekenen en doorgaan

Beginnen met tekenen en doorgaan zodat je iets bereikt

 

 

 

 

Alleen talent is nog geen voorwaarde nog om kunstenaar te zijn. Ja, de vaardigheid om als een kunstenaar te zien en om visuele vergelijkingen te maken, is een noodzakelijke voorwaarde om goed te kunnen tekenen, maar als je niet ook een passie voor tekenen hebt, heb je er niets aan.

Mocht je het gevoel hebben dat je absoluut geen artistiek talent hebt, maar wel de wens om te tekenen hebt, kun je met wat  doorzettingsvermogen en oefening kan je al het andere ook  tot je eigen maken.

Immers wordt je alleen maar  beter in tekenen door het te doen en niet door je talent. Hoeveel talent je ook hebt, je kunt niet groeien als kunstenaar als je je vaardigheden niet op een praktische manier oefent. Passie geeft je de kracht en motivatie om dat werk te doen. Liefde voor je hobby of ambacht is de achterliggende gedachte.

beginnen met tekenen en doorgaan

 

Je individualiteit is belangrijk!

Wat zijn de bijzondere kenmerken van kunstenaars? Dat is hun unieke stijl.

Ga nu niet denken  dat je direct je eigen stijl moet hebben. Bekende of beroemde kunstenaars  die al veel hebben bereikt, worden vaak beïnvloed door het werk van andere kunstenaars die ze bewonderen. Dit kan jou ook overkomen dat je beïnvloed wordt door andere tekenaars of schilders.

Ga maar eens bij jezelf na..en begin te tekenen

Beginnen met tekenen en doorgaan

In het werk van Picasso kun je bijvoorbeeld sporen van Cézanne zien, maar Picasso was toch ontegenzeggelijk uniek. Hij heeft van verschillende schilders inspiratie gekregen, maar kwam toch tot een unieke stijl.

Ook heb je misschien heb je zelf ook wel een paar artistieke voorbeelden die je bewondert.. Mogelijk heb je wel eens hun werk gekopieerd of heb je hun stijlen geprobeerd.

Als je dat tot dusver nog niet hebt gedaan, doe het dan eens; het kopiëren van het werk van anderen is een hele goede manier om je tekenvaardigheden te oefenen en te verbeteren..

Ook mag je van gekopieerd werk uiteraard niet laten merken dat het van jezelf is. Want dat is niet zo. Ook als je het werk en de stijlen van je bewonderde artiesten gaat kopiëren, vergeet dan niet  je eigen individualiteit als kunstenaar. Naar verloop van tijd ga je jouw individualiteit ontwikkelen door niet alles te kopiëren.

En probeer niet alle dingen in jouw tekeningen die er anders uitzien dan die van je voorbeelden af te kraken. Die anderen hebben al naam gemaakt als kunstenaar; nu is het jouw beurt!

Ook de dingen die jou onderscheiden van je favorieten, zoals bijvoorbeeld andere opvattingen, andere kleuren etc. zijn belangrijke aanwijzingen over wie jij bent als kunstenaar.

Read more

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *