Lerentekeneninstappen.com

Bomen tekenen

Bomen tekenen. Hoe teken je bomen?

Bomen tekenen.  Niet alle bomen zijn hetzelfde. Ze hebben hun eigen eigenschappen. Zoals de eik niet hetzelfde is als de beuk. Beide moeten daarom ook anders weergegeven worden. Als we bomen zien in het echt zijn ze driedimensionaal. Wij als tekenaars zijnde beschikken over een vel papier of schildersdoek die twee dimensies hebben. Daarom moeten wij voor een derde dimensie zorgen en dat leert u ook in dit boek Bomen tekenen.

Bomen tekenen

Bomen tekenen doe je ook anders als het bijvoorbeeld waait. De bladeren en takken bewegen namelijk en hebben andere vormen.

Een boom van dichtbij ziet er weer anders uit dan veraf. Ook als je een detail tekent zoals een tak of een gedeelte van een gebladerte. De schilders van vroeger, zoals de impressionisten die direct naar de natuur buiten schilderden maakten studies hiervan en namen dit goed waar.

bomen tekenen

Zoals Corot stelde: “Als je een O kunt schrijven kan je ook een ei tekenen. Wie letters kan schrijven kan ook tekenen. “Vorm en licht zijn de eerste twee dingen waarin je je moet ontwikkelen” zo vertelde hij zijn leerlingen. Laten we daarom hier mee beginnen als we bomen gaan tekenen. Let dus zowel op de vorm als op licht en schaduw. De toonwaarden. In het boek wordt eerst uitgegaan van een sparreboom.

Ook al maken beginners fouten, dan is het echt geen gebrek aan talent. Het is een kwestie van gebrek aan ervaring en het observeren en “lezen” van de vorm. Wanneer de dingen te kort of te lang, te breed of te smal zijn getekend, besteden ze niet genoeg aandacht aan het uitvinden van de juiste proporties van de voorwerpen of de er naast liggende dingen.

Door dit boek goed te bestuderen en de oefeningen te doen verbetert u de kwaliteit van het tekenen van bomen. Is het niet leuk om echt lijkende bomen of takken te kunnen tekenen? Bovendien is vorm en licht niet alleen van toepassing op bomen maar op alles. Ook leert u beter landschappen te tekenen. Bomen zijn immers een onderdeel van het landschap.

Waarop wacht u nog? Het ebook komt in uw bezit door € 13,47 over te maken.

U ontvangt schitterende informatie! Een schat van informatie over bomen tekenen.

GRATIS EBOOK VAN 4 PAGINA’S: DOWNLOAD: gratis ebook eerste 4 pagina’s van 17

 

bomen tekenen

bomen tekenenvoor máár € 12,47

 

 

 

 

 

 

U kunt het aankoopbedrag van € 12,47 overmaken op

giro NL56INGB0003353660 t.n.v. F. de Groot

(indien u niet bent ingeschreven graag uw emailadres om de link te sturen)

Na ontvangst van betaling krijgt u een downloadlink toegestuurd.

Ook kunt u alvast kennismaken met het gratis ebook eerste 4 pagina’s van 17 door hierop te klikken