Lerentekeneninstappen.com

Dieren tekenen

Dieren tekenen hoe doe je dat?

Dieren tekenen is echt voor dierenliefhebbers. Het is te leren met wat geduld en doorzettingsvermogen. Met doorzettingsvermogen bedoel ik dat je moet oefenen in het tekenen van dieren.

Ook is de vraag welke dieren je wilt tekenen. Toen er vroeger nauwelijks dierentuinen bestonden had men niet zo de beschikking over dierlijke modellen. Wel of over huisdieren maar niet alle dieren, zoals olifanten, tijgers in Nederland.

Dieren tekenen zonder model is niet van toepassing meer daar we ook exotische- en roof-dieren kunnen tekenen in de dierentuin.

Bovendien kunnen we tegenwoordig “spieken” van foto’s. Hoewel ik geen voorstander ben om vanaf foto’s te tekenen is wel een mogelijkheid er inspiratie door te krijgen en de vormen in je op te nemen. Foto’s moet je als geheugensteuntje zien. En dan nog het liefst door zelf foto’s te maken.

Om een goed begrip te krijgen hoe dieren gebouwd zijn is het nuttig wat van de anatomische bouw af te weten en studies te maken naar de natuur. Degene die voor het eerst gaat tekenen kan beter eerst gemakkelijk beginnen en gaandeweg de moeilijkheid langzaam opvoeren. Bijvoorbeeld eerst mensen tekenen als model en later mensen in beweging. Zo ook met dieren.

Bijvoorbeeld je wilt je hond of kat tekenen. Dan begin je eerst met het tekenen als deze slaapt of stilzit. Later kan je een repeterende beweging proberen en nog later een éénmalige beweging. Daar is wel geduld en oefening voor nodig. Maar als je de grote lijnen (hoofdlijnen) goed in je hebt opgenomen en de anatomie bestudeerd hebt kom je een heel eind!

Van dieren tekenen laat ik je hier een paar afbeeldingen zien.

 

 

dieren tekenendieren tekenen

Je wordt op belangrijke punten attent gemaakt in het boek Tekenen kan je leren. Er is een heel hoofdstuk gewijd aan dieren. Bovendien krijg je met de voorgaande hoofdstukken kennis en bedrevenheid in tekenen.  Bovenstaande schetsen zijn in de dierentuin gemaakt. Daar is oefening aan vooraf gegaan.je 

Het gaat erom dat je schetsen of tekeningen gaan leven. Dat leer je pas als je eerst ook studies  van levende modellen hebt gemaakt. Daarna kan je altijd nog foto’s als hulpmiddel gebruiken.

Klik hier om direct naar de site voor het boek te gaan>>

Daar kan je ook nog een gratis ebook downloaden.

Veel succes!

P.S.

Gratis waardevolle tips voor je om je tekenen vooruit te helpen. Een mini cursus. Als je dit wilt ontvangen laat dan een bericht hier achter door naar beneden  te scrollen onder Related Posts Dan vind je LEAVE A REPLY. Daar kan je vermelden dat je de waardevolle tips graag wilt hebben.  Dan stuur ik je het PDF formaat gratis naar je toe. Zonder enige verplichting!

Read more

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *