Lerentekeneninstappen.com

Eenvoudige tekeningen maken

Eenvoudige tekeningen maken; ook goed en leuk voor kinderen.

Een kind tekent vaak anders dan volwassenen. Ze tekenen een huisje, boompje, beestje op een kinderlijke manier. Daarvoor zijn ze ook kind. Toch vragen ze misschien bijvoorbeeld: “Hoe teken ik een poes”, “hoe teken ik een vogel”, “hoe teken ik dit of dat”.

Eenvoudige tekeningen maken van bijvoorbeeld een poes:

eenvoudige tekeningen maken zoals poes

 

Voor die bepaalde leeftijdsgroep of onkunde  zijn er ook eenvoudige tekeningen te maken. Zelfs voor volwassenen kan het ook leuk zijn om aan kinderen te laten zien. Als u kinderen op jonge leeftijd stimuleert om te tekenen kan dat later een goede hobby zijn voor ze.

Van origine zijn kinderen creatief, vaak creatiever dan volwassenen, die in de loop der tijd hun creativiteit kwijt raken, dus ook hun fantasie.

Voor de grote mensen zijn zulke eenvoudige tekeningen ook goed om het visueel geheugen te ontwikkelen. Een goede methode is om een paar minuten zonder verdere afleiding naar een eenvoudig plaatje of afbeelding te kijken en dan de afbeelding buiten zicht te zetten waarna je probeert de onthouden vormen te tekenen vanuit je geheugen.

Iets moeilijker:

eenvoudige tekeningen maken

Hiervoor kan je, ook vooral in het begin een paar eenvoudige vormen op papier zetten en die vanuit je geheugen zonder te spieken naar de afbeelding, tekenen. Als je dit regelmatig beoefen ga je misschien niet zo snel vooruit als je wenst, maar je gaat zeker vooruit.

Verder kan je ook eenvoudige tekeningen hiervoor gebruiken.

Een goede tip: Als je niet teveel of te duur papier wilt gebruiken voor je oefeningen kan je goedkoop printpapier gebruiken. Maar nog goedkoper, als je de oefeningen niet wilt bewaren:

Neem of koop een whiteboard bij bijvoorbeeld Action. Deze heeft momenteel twee formaten hierin.Klein en groot. Hooguit 5 à 6 euro betaal je voor de grote inclusief de speciale marker en wisser.

Kindertekeningen kan je ook van internet als voorbeeld nemen voor je geheugentraining. Het is een leuke manier om vormenkennis en vaardigheid in tekenen te krijgen. Ook al zijn het geen perfecte tekeningen, maar dat geeft toch niet? Iedereen herkent het wel als een poes of ander dier.

Tip:

Als je onder dit blogbericht (scrollen naar beneden) een reactie achterlaat, stuur ik je een waardevol document in PDF vorm naar je toe met meer voorbeelden en aanwijzingen om profijt hiervan te hebben. Het is gratis!

Scrollen voorbij Related posts naar Leave a Reply.

Read more

9 reacties op “Eenvoudige tekeningen maken”

 1. “Eenvoudig tekenen” is voor een beginner, zoals voor mij dus, een
  prima start om te leren tekenen.

  Groet
  mevr. Wil van Leeuwen

 2. Graag zou ik aub. meer aanwijzingen van u ontvangen.
  Ooit was ik een’ groot talent’, maar door een foutje van een chirurg en een zeer bewogen leven, durf ik niet meer, ook omdat ik weet dat ik dat wat was nooit meer kan behalen, maar met o.a een spier- zenuwaandoeningen een heel andere kant op zal moeten en letterlijk en figuurlijk het wiel opnieuw zal moeten leren uitvinden/ =tekenen.
  Met vriendelijke groeten,
  Ariane Mouton

  1. Beste Ariane,

   Alsnog een antwoord op je vraag. Heel spijtig te horen over je tekenverleden en je tegenwoordige conditie.
   Heb je het ebook minicurus al gratis ontvangen? Daar staan ook aanwijzingen in.
   Verder kan ik je aanraden eenvoudig te beginnen met tekenen alsof je tekent als een kind van 6 jaar. Dit kan ook voldoening geven. Misschien moet je een andere richting zoeken met tekenen. Bijvoorbeeld zoals Karel Appel tekende en schilderde. Dus min of meer kinderijk. Dat kan zeker voldoening geven! Lees ook meer over schilders van dat genre. Je krijgt wellicht een idee.Oook kan je abstract gaan tekenen.

   Met vriendelijke groet,

   Frederico

 3. Het klinkt heel logisch en veel belovend, dus ik ben erg benieuwd . Bovendien staat mijn reactie hierboven al, waarschijnlijk kleine kortsluiting in mijn hoofd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *