Lerentekeneninstappen.com

Hoe kan ik beter leren tekenen?

Hoe kan ik beter leren tekenen? is vaak de gestelde vraag.
Wel je kan les nemen of goede boeken over leren tekenen aanschaffen. Elke dag wat tekenen. Verder je focussen op tekenen. Zie je bijvoorbeeld om maar wat te noemen, een boom dan stel je jezelf voor hoe je de vormen op het papier zet. Zo kan je zonder papier of potlood al in gedachten tekenen.

hoe kan ik beter leren tekenen

Leren tekenen in stappen is de oplossing.

 

 

 

 

 

 

 

Dit noemen ze met een mooi woord “visualiseren”. Dus als je ook bijvoorbeeld geen materiaal bij je hebt.“Gemakkelijk Leren Tekenen” op mijn site leer je van alles en krijg je ook opdrachten.

hoe kan ik beter leren tekenen, de oplossing

Hoe kan ik beter leren tekenen en de oplossing…….

Het begint met leren zien en handvaardigheid vergroten. Je gaat ook beter de verhoudingen inschatten wat ook vooral belangrijk is bij het tekenen van mensen en dieren. Je dient te leren hoe je de grote vormen moet opzetten.
De meeste amateurs of beginners worden verward door al te veel details waardoor ze de bomen het bos niet meer zien. Zo zijn er nog veel meer belangrijke punten om tot een mooie of goede tekening te komen.

Hoe kan ik beter leren tekenen in stappen?

Denk hierbij aan de compositie en eventueel kleurgebruik. Als je alleen maar op eigen houtje je gang gaat zonder les of boek dan wordt dat een lange weg zonder weinig vooruitzicht.
Het is bovendien elke dag als het kan, tekenen, oefenen om vooruitgang te boeken. Met het leren tekenen in 10 weken is al vooruitgang te boeken! Wel hangt het ook af van je inzet en de kennis vanuit het boek.

Tekenen begint al met schrijven. De vormen van de letters afbeelden.

Teken mee, Hoe kan ik beter leren tekenen
Dus vormenkennis, door de vormen te leren zien en te tekenen en handvaardigheid te vergroten kom je een heel eind in de richting om beter te leren zien en te tekenen.
Wanneer je daarover meer wilt weten ga dan direct naar:

https://www.lerentekeneninstappen.com/leren-tekenen-in-stappen/

Read more

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *