Lerentekeneninstappen.com

Hoe teken je een bepaald onderwerp?

Hoe teken je een bepaald onderwerp?

Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een plant, bloem of boom. Er bestaan zoveel onderwerpen.

Hoe teken je een bepaald onderwerp kan een vraag zijn. Maar ook moet je weten welk onderwerp je wilt tekenen. Dan is het ook nog de vraag hoe je dat gaat afbeelden. Bijvoorbeeld realistisch of simplistisch, op een simpele manier.

Enige voorbeelden: een mens, een dier en wat voor dier? een mens met een muziekinstrument, een kind met een bal spelend, een musicus, een danser of danseres, een verliefd paar, een moeder met kind, een vrolijke uitdrukking, een droevige stemming, soldaten, badende mensen, een acrobaat of circusartiest.

Een kind op school, een zigeuner of zigeunerin, verschillende mensenrassen, een vakantiereis, een portret, een heks.

Carnaval, sport, kermis, markt, een auto, een orkest, een café-terras, de zon, de maan, een sterrenhemel, een feest of bruiloft. Volkstuintjes, een ijscoman, bloemenmarkt, baby of kind. Een begraafplaats, een stads- of dorpsgezicht, een landschap,een bloeiende boom, de slaapkamer.

Hoe teken je een bepaald onderwerp?

Zo zijn er nog meer voorbeelden:

Reisschetsen, een badplaats, een bepaalde straat, toneel, een woonwagenkamp, (woon)schepen, een havengezicht, een station, de trein, watersport, visvangst, vissersboten, schepen, zeegezichten, duinlandschappen, het aquarium.

Een kerk, een park, speelgoed, poppen, een molen, een gedekte tafel, een aantrekkelijk bord met eten. Een schedel, bijbelse figuren, een stilleven, Maria, Maria met kind, een profeet, Christus, de geboorte van Christus, Hemelvaart, gefantaseerd landschap. Een schilderijen compositie, een oerwoud, een angstdroom. Een gelukkig moment. Een gefantaseerde machine, een visioen, muziek, het paradijs, architectuur,eenzaamheid, contact. Karikatuurtekenen.

Een exotisch landschap, een draak, spoken.

Ik heb u hiermee laten zien wat er allemaal getekend kan worden. Wellicht is hier een onderwerp bij voor u. Er zijn uiteraard nog andere onderwerpen.

Met tekenen moet je eerst eenvoudig beginnen als je het pas wilt leren.

Om je in de stemming te brengen en je inspiratie te geven heb ik een gratis ebook Creatief Tekenen voor je om te downloaden.

hoe-teken-je-een-bepaald-onderwerp

Ik heb nog iets leuks voor je:

Gratis waardevolle tips voor je om je tekenen vooruit te helpen. Een mini cursus. Als je dit wilt ontvangen laat dan een bericht hier achter door naar beneden  te scrollen onder Related Posts Dan vind je LEAVE A REPLY. Daar kan je vermelden dat je de waardevolle tips graag wilt hebben.  Dan stuur ik je het PDF formaat gratis naar je toe. Zonder enige verplichting!

hoe teken je een bepaald onderwerp
creatief tekenen

Read more

6 reacties op “Hoe teken je een bepaald onderwerp?”

  1. Hallo Wil,
   Ik zie dat je ingeschreven bent. Dan krijg je vanzelf van tijd tot tijd bericht.

   Met vriendelijke gret,

   Frederico

  1. Hallo Wil la-au,
   Leuk dat je interesse hebt in leren tekenen. Toen je op mijn site kwam kon je het gratis boek Creatief Tekenen downloaden.
   Tevens maak ik je erop attent dat in het bericht wat je gelezen hebt over het onderwerp “Hoe teken je een bepaald onderwerp” ook gratis een minicurus kon aanvragen. Ik weet niet of je deze kans hebt genomen. Zo nee, dan kan je het alsnog doen.
   Verder staan er diverse boeken om te leren tekenen.
   Ik neem aan dat je een beginner bent. Zo ja, begin dan eenvoudig. De gratis minicurus helpt je daarbij.
   Het beste en uitvoerigste boek staat op mijn website met alle informatie. Het boek heet: Tekenen kan je leren.
   De link kopieer je en brengt je gelijk naar dit boek:
   https://www.lerentekeneninstappen.com/leren-tekenen-in-stappen/

   Met vriendelijke groet,

   Frits

  1. Hallo Inge,

   Door omstandigheden kon ik niet eerder reageren, waarvoor mijn excuses. De tips zend ik je alsnog. Dus let op de mailbox.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *