Lerentekeneninstappen.com

Hoe teken je een gezicht

Hoe teken je een gezicht, hoe begin je?

Je kan natuurlijk zelf wel wat proberen om een portret van iemand te maken maar de ander wil toch graag erop lijken. Als je een portret maakt kan dat fascinerend zijn maar soms ook teleurstellend als degene die poseert er niet goed op lijkt.

Als je het goed wilt doen moet je ook trachten zijn of haar innerlijk tot uitdrukking te brengen. Zoals de ogen bijvoorbeeld maar ook de andere delen spreken vaak boekdelen.

Het beste kan je beginnen met je eigen portret, je eigen gezicht dat je in de spiegel ziet. Een dankbaar model dat altijd bij de hand is. Je kunt hier mooi mee oefenen al is het maar een lijntekening. Als je hiermee voldoende ervaring hebt opgedaan kan je eerst gebruik maken van portretfoto’s. Later portrettekenen naar levend model.

Hoe teken je een gezicht dat erop lijkt?

Beginners maken vaak fouten in de verhoudingen. Ze plaatsen bijvoorbeeld de ogen te hoog, de neus ten opzichte van de ogen en de mond. De mond niet op de juiste plaats etc. Daarom raad ik aan vooral in het begin te meten! Hoe je moet meten leer ik je in het boek Tekenen kan je leren.

Verder kan je ook als hulpmiddel gebruik maken van canons. Deze canons zijn verhouding die gebaseerd zijn op methodes van vroegere tekenaars en schilders. Let er echter op dat het bij de ene mens iets kan verschillen dan bij de andere. Maar je hebt wel een bepaald patroon tot je beschikking waarbij je geen grote fouten meer maakt.

Ik laat je hier een tekening zien van een onervaren persoon, hoe teken je een gezicht niet. Er is geen vormenkennis.

hoe teken je een gezicht

Jij tekent misschien met meer ervaring maar dit is een duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet. Niet goed gekeken naar wat je werkelijk ziet. Verhoudingen niet goed ingeschat.

Als je goed wilt leren tekenen kan ik je het volgende boek aanbevelen!

Tekenen Kan Je Gemakkelijk Leren.

Voor het gratis ebook Creatief Tekenen>> ga naar www.lerentekeneninstappen.com

Succes!

Read more

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *