Lerentekeneninstappen.com

Hoe teken je een paard

Hoe teken je een paard eigenlijk? Dat lijkt niet zo eenvoudig als je pas begint te tekenen of wilt leren tekenen. Daarom adviseer ik altijd eerst eenvoudig te beginnen en het in stappen, in paardentermen gesproken, stapvoets te leren.

Hoe kan je namelijk een paard tekenen als je amper een plant kan tekenen om maar iets op te noemen. Eerst eenvoudige dingen leren om te tekenen. Bijvoorbeeld meester worden over je potlood, hand en inzicht.

Vervolgens stillevens en de natuur kunnen tekenen en zo opbouwend naar het portret, het menselijk figuur. Het menselijk figuur eerst in rusthouding en later in beweging.

Hoe teken je een paard gaat niet vanzelf

Om  zover te komen als je het goed wilt doen kan je beter dit leerproces volgen wat ik je aanbied.Ik heb het niet over een gevorderd tekenaar.

Als je het menselijk figuur redelijk kan tekenen is het maar een kleine stap Dit doe je door dieren te tekenen. Dit doe je ook weer stapvoets om zo te zeggen. Eerst dieren in rust en later dieren in beweging. Ik laat je ook zien de vergelijking van de vormen en anatomie van het dier en de mens. Er  zit verband tussen, meer dan je denkt.

Nu ben je zover om paarden te tekenen en dat leer je ook uit mijn ebook Tekenen Kan Je Leren. Het is de bedoeling dat je de verhoudingen leert kennen en ook wat van de anatomie leert zodat je ook weet wat er onder de huid zit. Dat is bepalend voor een goede paardentekening.

Nog iets tenslotte over paarden tekenen. Je kunt ook in het begin tekeningen maken van opgezette dieren om de volumes in te schatten. Maak ook van het paard schematische schetsen eerst. De basisopzet speelt een grote rol. Hiermee staat of valt alles.

Zorg daarom dat de verhoudingen en geplatste lijnen goed zijn in de schets. Dan kan je het paard uitwerken.

Over negatieve ruimtes, volumes, verhoudingen en de opzet leer je veel uit het ebook Tekenen kan je gemakkelijk leren.

Hoe teken je een paardhoe teken je een paard

Ik wens je veel succes met tekenen. Wil je een reactie achterlaten? Ik zou het erg waarderen!

Leave A Reply (0 comments so far) zie verderop.

Mocht je een paardenmodel van karton als oefenmateriaal willen maken dan heb ik een modeltekening met gebruiksaanwijzing voor je die je in verschillende standen kan bestuderen. Zo ja, dan kan je hier je reactie achterlaten.

Toegift;

Ik heb nog iets leuks voor je!

Gratis waardevolle tips voor je om je tekenen vooruit te helpen. Een mini cursus. Als je dit wilt ontvangen laat dan een bericht hier achter door naar beneden  te scrollen onder Related Posts Dan vind je LEAVE A REPLY. Daar kan je vermelden dat je de waardevolle tips graag wilt hebben.  Dan stuur ik je het PDF formaat gratis naar je toe. Zonder enige verplichting!

 

Read more

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *