Lerentekeneninstappen.com

Onderwerp kiezen om te tekenen

Een Onderwerp kiezen om te teken kan je ook doen op de volgende wijze die hier uitgelegd wordt.

Een keuze van een onderwerp kan soms moeilijk lijken. Daarom laat ik u een andere methode zien die ik op de academie heb geleerd. Misschien kan ik u hiermee helpen.
Het komt neer op associëren.

onderwerp kiezen en tekenen

Op verschillende manieren kunnen wij een onderwerp benaderen. Bijvoorbeeld we worden door een bepaald object aangetrokken om te tekenen, uit te beelden. Dat kan mede zijn door een bepaalde lichtval, houding, kleuren, opstelling etc. Dit kunnen we ter plekke schetsen of naderhand uitwerken naar ons idee.

Er is echter nog een methode als volgt: We laten verschillende onderwerpen de revue passeren. Dit doen we door een lijst van onderwerpen in een rij opstelling te maken waarvoor we wat voelen. Uit deze lijst van laten we zeggen 10 onderwerpen, kiezen wij één onderwerp. Men kan eventueel ook uitbreiden totdat u gevonden heeft wat u interessant vindt.

ideeënschema tekenen

Onderwerp kiezen om te tekenen, zie het schema dat de oplossing geeft.

Bij de gevonden keuze, het eindresultaat maak je dan diverse schetsen voor het uiteindelijke ontwerp.

Bijvoorbeeld: We kiezen hier voor het onderwerp begrip vrijheid. Dan gaan we vervolgens een schema maken waarvan het middelpunt vrijheid is. Daarvan maken wij vertakkingen naar relevante onderwerpen, sub onderwerpen zogezegd.
De subonderwerpen zijn bijvoorbeeld:
Vrede, liefde, blijdschap, reizen, creativiteit, van daaruit weer vertakkingen bijvoorbeeld eigen keuze, geld, levensdoel, wensen waar maken, levensdoel, harmonie, tekenen, schilderen, beeldhouwen, natuur, spelen, zingen.

U kunt het zelf aanvullen. Het gaat om het idee. Hierbij laat ik u een bepaald schema zien dat u ook kunt maken om een idee te krijgen. Maak het schema op een groot vel papier, zodat u de ruimte heeft.

Het zal u vast voldoening geven om zo tot een persoonlijk en uniek onderwerp te komen. Zo kunt u starten met het tekenen.

Alvast veel succes!

Frederico

 

Graag zou ik vernemen hoe dit systeem u bevalt. U kunt uw reactie kwijt hieronder het blogbericht.

Read more

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *