Lerentekeneninstappen.com

Portrettekenen

Is Portrettekenen moeilijk? Om eerlijk te zijn, het lijkt moeilijk maar als je de basistechnieken onder de knie hebt valt het best mee!

Eigenlijk is het niet veel moeilijker dan andere onderwerpen. Je moet al enige kennis en ervaring hebben van de anatomie. Dat scheelt al een stuk.

Verder dien je eerst al aardig kunnen tekenen en weinig moeite meer hebt met het inschatten van de verhoudingen. Voor de verhoudingen zijn handige canons (schema’s) beschikbaar. Zoals bijvoorbeeld dat de ogen ongeveer in het midden van het gezicht liggen.

Hiermee moet men wel enigszins voorzichtig mee zijn. Want er kunnen kleine verschillen zijn van verschillende mensen.

Voor Portrettekenen kan je in beginsel ook de denkbeeldige lijnen op foto’s trekken.

Dat is een goede oefening. Teken ook gezichten met botten en spieren. En als je dit een aantal keren gedaan hebt tracht je een anatomisch gezicht uit je hoofd te tekenen. De eerste keer lukt het misschien niet helemaal. Maar ga door tot je het wel kunt.

Ik ben het met je eens dat een willekeurige boom bijvoorbeeld gemakkelijker lijkt om te tekenen. Omdat namelijk een portret moet lijken op de desbetreffende persoon. Bij een boom is dat niet zo het geval.

5 tips voor portret tekenen waar je op moet letten:

  1. de lengte van de neus
  2. de positie van de ogen
  3. de plaatsing van de oren
  4. de positie van de nek
  5. de vorm van de kaak

Je kan ook de verhoudingen van het gezicht meten. Zoals de afstand van de neus naar de kin. Je vindt voldoende uitleg over gezichten tekenen in het boek op mijn site: Leren Tekenen In Stappen.

Er is een heel hoofdstuk aan gewijd. Maar bovendien wordt je op de stap-voor-stap methode ernaar toegeleid. Eerst leer je de grondbeginselen van tekenen en leer je beter zien en tekenen!

Indien je interesse in dit boek hebt ga dan direct naar: https://www.lerentekeneninstappen.com

Je krijgt verschillende aanwijzingen en tips en het zal je zeker bevallen!

Ik wens je alvast succes met tekenen!

Verder kan je ook het GRATIS Ebook Creatief Tekenen downloaden!

portrettekenenportrettekenen

 

 

 

 

 

 

 

 

Read more

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *