Lerentekeneninstappen.com

Schrijven en tekenen

Schrijven en tekenen

Dit keer laat ik je zien dat er verband zit tussen schrijven en tekenen. Schrijven kan je beschouwen als een voorloper van tekenen. Of tekenen als voorloper van schrijven als je het zo wilt zien.

Al in vroegere tijden zoals in Egypte bijvoorbeeld werden beelden, eenvoudige symbolen gebruikt in de geschriften om te kunnen communiceren. Dit schrift wordt hiëroglyfen genoemd. Enigzins te vergelijken met het spijkerschrift. Pas later kwam het alfabet in beeld zoals we dit nu in Europa kennen. Vergis je niet dat symbolen uit de tijd zijn. Zelfs in je eigen woonplaats kom je symbolen tegen.

Ik zal je een hint geven. Kijk maar eens naar de verkeersborden of op het station etc. Het zijn altijd eenvoudige tekeningetjes die voor communicatie zorgen. Vaak vinden kinderen dit aantrekkelijk.

Schrijven en tekenen is aan elkaar verwant

Wat betreft eenvoudige tekeningen laat ik je hier een werkwijze zien om op een simpele manier een olifant te tekenen. Vaak vinden kinderen dit aantrekkelijk. Het lijkt gemakkelijk te tekenen. Kinderen in hun vroege periode gebruiken namelijk ook simpele lijnen.

schrijven en tekenen schrijven en tekenen

Dit is een voorbeeld en werkwijze om op eenvoudige wijze een kat te tekenen.

Dat kan ook leuk zijn. Maar op den duur kan dit niet altijd bevredigend zijn. Als je echt verder wilt met leren tekenen kan je alles leren over tekenen dat beschreven is in het Eboek Tekenen Kan Je Leren. Hier leer je stap voor stap leren zien en tekenen als een kunstenaar.

Natuurlijk is wel bepaalde oefening nodig. Zonder oefenen gaat het niet. Daarom tref je ook veel illustratieve aanwijzingen en oefeningen aan in het boek.

De link voor het boek is Tekenen Kan Je Leren>>.

Verder maak ik je erop attent dat je ook nog gratis het gedeeltelijk boek over Bomen tekenen op de site kan downloaden. https://www.lerentekeneninstappen.com/

En als je voordelig teken-of schildersmateriaal nodig hebt klik dan hierop>>

https://www.lerentekeneninstappen.com/tekenmateriaal

https://www.lerentekeneninstappen.com/schildersmateriaal

Ook heb ik nog iets leuks voor je:

Gratis waardevolle tips voor je om je tekenen vooruit te helpen. Een mini cursus. Als je dit wilt ontvangen laat dan een bericht hier achter door naar beneden  te scrollen onder Related Posts Dan vind je LEAVE A REPLY. Daar kan je vermelden dat je de waardevolle tips graag wilt hebben.  Dan stuur ik je het PDF formaat gratis naar je toe. Zonder enige verplichting!

Ik wens je een prettige tekentijd!

Frederico

Read more

2 reacties op “Schrijven en tekenen”

 1. Riek Janssens-Busbroek

  Geachte lezer,

  Ik ben nu 56 jaar en heb tussendoor af en toe wat getekend, maar ik heb nu officiële grafietpotloden en wat houtskool. Ik wil zéér graag weer gaan tekenen en ben nu wat aan het oefenen. In die gratis boom pagina’s herinner ik dat de kunstlerares dat ook had gezegd, tevens dat ik talent bezit. Nu heb ik geen werk dus is het tekenen heel belangrijk voor mij geworden. Ik wil heel graag alle gratis boeken over schrijven en ook tekenen ontvangen! Onlangs heb ik voor iemand haar hond nagetekend van een foto, en ze slaakte een kreetje dat dat háár hond was. Zij heeft mocht hem houden, dus ik denk dat dat talent er nog zit. Wilt u mij hiermee helpen?

  Alvast hartelijk bedankt,

  1. Hallo Riek,

   Leuk dat je geïnteresseerd bent in tekenen.En ook een leuk resultaat behaald hebt! Of men nun weinig of veel talent hebt doet er niet zo toe. Als de wil er is kan je leren tekenen en het steeds verbeteren. Je kan het zelf proberen maar dan is het een langzame weg… Daarom adviseer ik goede voorlichting en training.
   In de emails die ik je voorlopig stuur staan ook tekentips. Verder kan je de gratis minicursus aanvragen. Maar als je echt de fijne kneepjes wil leren raad ik je het uitgebreide ebook Teken Kan Je Leren aan. Zie mijn website. Intussen ben ik een interessant ebook over houtskooltekenen aan het maken.Waarschijnlijk over 2 weken klaar. Ook kan je het ebook over potloodtekenen aanschaffen.
   Nog een tip.
   Als je voordelig tekenmateriaal wil aanschaffen kijk dan eena op de volgende site:
   https://www.lerentekeneninstappen.com/tekenmateriaal
   Je kan deze link kopiëren en plakken in Google.
   Ik hoop dat je wat aan mijn bericht hebt gehad.

   Met vriendelijke groet,

   Frederico

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *