Lerentekeneninstappen.com

Teken ideeën en inspiratie

Teken ideeën en inspiratie kan je op verschillende manieren opdoen.

Bijvoorbeeld rustige momenten als je nergens mee bezig bent. Tijdens een droom, het zij een dag- of nachtdroom. Als je ergens mee bezig bent wat je bijna automatisch doet zoals bijvoorbeeld tijdens het douchen of bij het opstaan of vlak voor je in slaap valt.

Nog een mogelijkheid is voor degeen die daar van houdt, is mediteren of luisteren naar ontspannen muziek.

Verdere mogelijkheden zijn door het zien van wat erom je heen of met jezelf gebeurt. Picasso bijvoorbeeld heeft wel eens gezegd dat zijn schilderijen zijn dagboek is.

Ook inspiratie kan je krijgen door het bekijken van andermans schilderijen, hetzij in een museum of via reproducties, televisie en tegenwoordig heb je ook beschikking over internet.

Ook vakantietijd kan inspirerend zijn.Je bent dan namelijk in een andere omgeving hetgeen echt wel inspirerend kan zijn voor nieuwe ideeën. Bij veel schilders is hen dat overkomen.

Kunstschilders hebben elkaar  vaak geïnspireerd en namen elkaars ideeën soms over,  veranderden wat of voegden er wat aan toe maar brachten toch iets van zichzelf.

Zelfs bij Picasso is dat sterk gebeurd, maar uiteindelijk zorgde die voor een eigen stijl. Schilders beïnvloeden elkaar vaak vooral in een bepaalde mode of bepaalde tijd.

Teken ideeën en inspiratie, een paar voorbeelden

Hier een voorbeeld van Picasso:

teken ideeen

 

 

 

 

 

 

teken ideeenDe afbeelding hier rechts is een

schilderij van Toulouse Lautrec

 

 

 

 

 

Nog meer tips:

Teken ideeën.  Hoe krijg je ideeën om wat te tekenen? Ook al kan je nog niet goed tekenen of misschien ook wel. Toch heb je  mogelijk de drang en zin om iets te tekenen.

Hiervoor kan je bij jezelf nagaan waar je van houdt. Dat kan ik niet bepalen, dat weet jezelf het beste. Mogelijk hou je ervan om bloemen te tekenen of dieren, mensen, cartoons. Ga zo maar door.

De onderwerpen zijn oneindig. Ook de uitvoering is verschillend. Bijvoorbeeld met het tekenpotlood of houtskool, pen en inkt. Eventueel in kleur zoals het bekende kleurpotlood of de waterverf die eigenlijk aquarelverf wordt genoemd.

Er zijn verschillende soorten waterverf namelijk. De plakkaatverf (gouache genoemd) bijvoorbeeld.

Teken ideeën

Door het tekenen zelf en ook door beter te leren tekenen durf je ook andere onderwerpen aan te pakken. Daarom raad ik je mijn ebook Tekenen Kan Je Gemakkelijk Leren, aan. Daar krijg je ook inspiratie van en diverse onderwerpen worden behandeld.

Gratis e-book Creatief Tekenenebook teken ideeën en inspiratie

Tekenen Kan Je Gemakkelijk Leren: zie mijn site www.lerentekeneninstappen.com

Gratis ebook (gedeeltelijk) Bomen Tekenen

Als je van tekenen houdt en het graag wil leren of verbeteren en tevens vrijer kan worden in de keuze van je onderwerp is dit je kans!

gemakkelijk leren tekenenTekenen kan je leren is het boek waarmee je vooruit komt. Ook wordt hier behandeld wat jouw onderwerp is. Je leert hoe je kan vooruitgaan met tekenen. Waar je op moet letten. Het leren zien zoals het oog van de kunstenaar.

Tekenen kan jij ook leren. Je kan het min of meer vergelijken met schrijven. Dat heb je ook geleerd. De letters hebben vormen en zo is het ook met tekenen van vormen.

Om te lerem moet je natuurlijk wel de oefeningen doen die in het boek staan.

Alleen theorie is niet voldoende. Door genoemde boeken krijg je vanzelf meer opties en ideeën om te tekenen.

Je moet tekenen (en schilderen) meer zien als een avontuur. En als je plotseling ziet dat je vooruitgaat zul je blij worden. Dat weet ik zeker!

Ik heb trouwens gratis waardevolle tips voor je om je tekenen vooruit te helpen. Een mini cursus.

Als je dit wilt lezen laat dan een bericht hier achter door te scrollen onder Related Posts.  Dan vind je LEAVE A REPLY.

Daar kan je vermelden dat je de waardevolle tips graag wilt hebben.  Dan stuur ik je het PDF formaat gratis naar je toe. Zonder enige verplichting!

Read more

4 reacties op “Teken ideeën en inspiratie”

  1. Graag wil ik de minicursus tekenen “waardevolle tips hiervoor” ontvangen. Ik heb het tekenen enige tijd niet meer gedaan en wil weer beginnen, maar heb gebrek aan ideeen/onderwerpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *