Lerentekeneninstappen.com

Tekenenzo

Tekenenzo houdt in dat je geïnformeerd wordt over de mogelijkheden van tekenen.

Dit keer laat ik je zien dat er verband zit tussen schrijven en tekenen. Schrijven kan je beschouwen als een voorloper van tekenen. Of tekenen als voorloper van schrijven als je het zo wilt zien.

Tekenenzo kan je op verschillende manieren doen

Al in vroegere tijden zoals in Egypte bijvoorbeeld werden beelden, eenvoudige symbolen gebruikt in de geschriften om te kunnen communiceren. Dit schrift wordt hiëroglyfen genoemd. Enigszins te vergelijken met het spijkerschrift. Pas later kwam het alfabet in beeld zoals we dit nu in Europa kennen. Vergis je niet dat symbolen uit de tijd zijn. Zelfs in je eigen woonplaats kom je symbolen tegen.

Ik zal je een hint geven. Kijk maar eens naar de verkeersborden of op het station etc. Het zijn altijd eenvoudige tekeningetjes die voor communicatie zorgen. Vaak vinden kinderen dit aantrekkelijk.

Wat betreft eenvoudige tekeningen laat ik je hier een werkwijze zien om op een simpele manier een olifant te tekenen. Vaak vinden kinderen dit aantrekkelijk. Het lijkt gemakkelijk te tekenen. Kinderen in hun vroege periode gebruiken namelijk ook simpele lijnen.

olifant tekenenzo

 

Dit is een voorbeeld en werkwijze om op eenvoudige wijze een olifantje te tekenen.

Dat kan ook leuk zijn. Maar op den duur kan dit niet altijd bevredigend zijn. Als je echt verder wilt met leren tekenen kan je alles leren over tekenen dat beschreven is in het Eboek Tekenen Kan Je Leren. Hier leer je stap voor stap leren zien en tekenen als een kunstenaar.

Natuurlijk is wel bepaalde oefening nodig. Zonder oefenen gaat het niet. Daarom tref je ook veel illustratieve aanwijzingen en oefeningen aan in het boek.

De link voor het boek is Tekenen Kan Je Leren>>.

Verder maak ik je erop attent dat je ook nog gratis het gedeeltelijk boek over Bomen tekenen op de site kan downloaden. https://www.lerentekeneninstappen.com/

En als je voordelig teken-of schildersmateriaal nodig hebt klik dan hierop>>

https://www.lerentekeneninstappen.com/tekenmateriaal

https://www.lerentekeneninstappen.com/schildersmateriaal

Ik wens je een prettige tekentijd!

Nog even dit:

Gratis waardevolle tips voor je om je tekenen vooruit te helpen. Een mini cursus. Als je dit wilt ontvangen laat dan een bericht hier achter door naar beneden  te scrollen onder Related Posts Dan vind je LEAVE A REPLY. Daar kan je vermelden dat je de waardevolle tips graag wilt hebben.  Dan stuur ik je het PDF formaat gratis naar je toe. Zonder enige verplichting!

Frederico

Read more

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *