Lerentekeneninstappen.com

Hoe teken je een bepaald onderwerp?

Hoe teken je een bepaald onderwerp?

Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een plant, bloem of boom. Er bestaan zoveel onderwerpen.

Hoe teken je een bepaald onderwerp kan een vraag zijn. Maar ook moet je weten welk onderwerp je wilt tekenen. Dan is het ook nog de vraag hoe je dat gaat afbeelden. Bijvoorbeeld realistisch of simplistisch, op een simpele manier.

Enige voorbeelden: een mens, een dier en wat voor dier? een mens met een muziekinstrument, een kind met een bal spelend, een musicus, een danser of danseres, een verliefd paar, een moeder met kind, een vrolijke uitdrukking, een droevige stemming, soldaten, badende mensen, een acrobaat of circusartiest.

Een kind op school, een zigeuner of zigeunerin, verschillende mensenrassen, een vakantiereis, een portret, een heks.

Carnaval, sport, kermis, markt, een auto, een orkest, een café-terras, de zon, de maan, een sterrenhemel, een feest of bruiloft. Volkstuintjes, een ijscoman, bloemenmarkt, baby of kind. Een begraafplaats, een stads- of dorpsgezicht, een landschap,een bloeiende boom, de slaapkamer.

Hoe teken je een bepaald onderwerp?

Zo zijn er nog meer voorbeelden:

Reisschetsen, een badplaats, een bepaalde straat, toneel, een woonwagenkamp, (woon)schepen, een havengezicht, een station, de trein, watersport, visvangst, vissersboten, schepen, zeegezichten, duinlandschappen, het aquarium.

Een kerk, een park, speelgoed, poppen, een molen, een gedekte tafel, een aantrekkelijk bord met eten. Een schedel, bijbelse figuren, een stilleven, Maria, Maria met kind, een profeet, Christus, de geboorte van Christus, Hemelvaart, gefantaseerd landschap. Een schilderijen compositie, een oerwoud, een angstdroom. Een gelukkig moment. Een gefantaseerde machine, een visioen, muziek, het paradijs, architectuur,eenzaamheid, contact. Karikatuurtekenen.

Een exotisch landschap, een draak, spoken.

Ik heb u hiermee laten zien wat er allemaal getekend kan worden. Wellicht is hier een onderwerp bij voor u. Er zijn uiteraard nog andere onderwerpen.

Met tekenen moet je eerst eenvoudig beginnen als je het pas wilt leren.

Om je in de stemming te brengen en je inspiratie te geven heb ik een gratis ebook Creatief Tekenen voor je om te downloaden.

hoe-teken-je-een-bepaald-onderwerp

Ik heb nog iets leuks voor je:

Gratis waardevolle tips voor je om je tekenen vooruit te helpen. Een mini cursus. Als je dit wilt ontvangen laat dan een bericht hier achter door naar beneden  te scrollen onder Related Posts Dan vind je LEAVE A REPLY. Daar kan je vermelden dat je de waardevolle tips graag wilt hebben.  Dan stuur ik je het PDF formaat gratis naar je toe. Zonder enige verplichting!

creatief tekenen

Read more
Mobiele versie afsluiten