Lerentekeneninstappen.com

Bloemen tekenen, moeilijk?

Bloemen tekenen is ook een goede basis voor andere onderwerpen. Je krijgt namelijk door bloemen te tekenen vaardigheid en handigheid in tekenen.

Zowel de vorm als de kleur zijn belangrijk voor bloemen. Maar toch kan je ze ook bijvoorbeeld met potlood en in verschillende tonen, kleurtonen goed weergeven. Al is het alleen maar al als voorbereiding of schets. Hieronder laat ik je een zwart-wit tekening zien van een bloem. Een potloodstudie in tonen.

Bloemen tekenen in zwart-wit

bloemen tekenen
potloodstudie van rozen

Uit het ebook over zelf leren tekenen onder de titel Tekenen Kan Je Leren, leer je hoe zo iets kan leren tekenen. Zowel in potlood, pen of in kleur. Maar dan niet in verf maar met kleurpotloden bijvoorbeeld. Het gaat meer om tekenen. Schilderen komt later.

Dat je goed een bloem kan tekenen is belangrijk als startpunt.

Nog een afbeelding van een bloem in eenvoudige kleuren. Bloemen tekenen in kleur.

bloemen tekenen met kl eurpotlood

Deze gerbera’s zijn met kleurpotood getekend. Maar ook kan je bijvoorbeeld gouache, aquarel of pastel gebruiken. Maar eerst moet je toch de bloem als schets opzetten. En dat is de basis. Daarom begrijp je misschien dat tekenen belangrijk is voor het vormgeven en je moet de tonen kunnen zien en uitvoeren.

Het tekenen van bloemen is een leuke bezigheid en als model is het gewillig. Je kan een kamerplantje daarvoor uitkiezen. Of als je een tuin hebt kan je wellicht over bloemen in het seizoen, beschikken.

Ook als dat niet zou kunnen, kan je altijd bij een bloemenzaak terecht. Waar je om te beginnen slechts één bloem koopt, want meer heb je voorlopig niet nodig. Wil je later meer dan kan je een bloeiende plant kopen of een bosje bloemen.

Pas als laatste alternatief kan je zelf een foto maken en daarvan tekenen. Maar van de levende natuur leer je het meest.

Succes ermee!

Read more

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *