Wat kan ik tekenen

Wat kan ik tekenen? is van tijd tot tijd een populaire vraag vooral bij beginners. Op deze tweezijdige vraag kan ik het volgende antwoord geven:

Je kan van alles tekenen wat je wilt maar is dat ook naar je zin? Bij kleine kinderen als ze tekenen hoor je nooit dat kan ik niet tekenen. Met simpele lijnen geven ze weer wat ze willen.

Ook al zijn het simpele lijnen en zonder verhoudingen ze tekenen het. Bijvoorbeeld tekenen ze mamma en pappa en het kind zelf ertussen. Ze laten vol trots zien wat ze hebben getekend.

Inmiddels bent u geen kind meer en ben opgegroeid met naturalistische beelden. Ook via de media, foto’s en dergelijke. Nu wilt u in de meeste gevallen iets tekenen wat realistisch uitbeeldt. Een realistische tekening.

Mogelijk kan u al wat tekenen dat realistisch overkomt. Maar misschien nog niet realistisch of naturalistisch genoeg. In dat geval is misschien uw wens om beter te leren tekenen. Zodanig dat u kan tekenen wat u wilt en uw onderwerpen kunt uitbreiden.

Dat is het verschil tussen een kleuter en een opgroeiend kind. Al op de lagere school als je het vak tekenen krijgt kan je ook niet meer simpele kindertekeningen maken. Je omgeving speelt ook een rol.

Picasso was een uitzondering. Hij leerde als kind al naturalistisch tekenen en had ook een vader die tekenleraar was. Later vertelde Picasso dat hij moeite ging doen om dit af te leren en te gaan tekenen als een kind.

Zo zijn er ook nog schilders van onder ander nederlandse bodem die in die periode als kind wilden tekenen.

Maar als u kiest voor naturalistisch tekenen, lees dan verder.

Wat kan ik tekenen….

Als u echt beter wilt leren tekenen en vooral naturalistisch tekenen als basis wilt leren dan heb ik hiervoor het volgende E-book voor U. Daar leert u tekenen als geen ander. Vanaf de basis in stap voor stap krijgt u uitgebreide informatie met afbeeldingen toegelicht en bovendien opdrachten.

Er zijn u al verschillende leerlingen voorgegaan met goede resultaten!

Wat kan ik tekenen

U kunt op de site gratis het ebook Creatief Tekenen downloaden!

Ook heb ik nog iets leuks voor je!

Gratis waardevolle tips voor je om je tekenen vooruit te helpen. Een mini cursus. Als je dit wilt ontvangen laat dan een bericht hier achter door naar beneden  te scrollen onder Related Posts Dan vind je LEAVE A REPLY. Daar kan je vermelden dat je de waardevolle tips graag wilt hebben.  Dan stuur ik je het PDF formaat gratis naar je toe. Zonder enige verplichting!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *