Lerentekeneninstappen.com

Tekenen, schrijven en fotograferen

Tekenen, schrijven, fotograferen……..
Eigenlijk is de kunst van het tekenen al heel oud! Het begon al in de prehistorie toen de primitieve mens eenvoudige contourtekeningen op de rotswanden aanbracht. Zoals bepaalde dieren. Dit had een bepaald doel, misschien om erop te focussen in verband met het jagen op deze dieren.

tekenen

Het eigenlijk ook een voorloper van het schrijven. Men kon communiceren door middel van kleine tekens (tekeningetjes) bijvoorbeeld het Egyptisch schrift onder andere. Hiëroglieven genoemd.

tekenen, hieroglieven

 

 

 

 

Later ontstond vanuit deze beeldtaal het schrijven.
Het alfabetische schrift zoals we dat in Europa kennen zijn eigenlijk ook tekens die getekend zijn. Hiermee kunnen we schrijven. We leerden de tekens uit ons hoofd om als het ware tekens af te beelden, schrijven. Daarmee vormen wij alle woorden en is dus ook een communicatie taal.

 

Veel later werd de fotografie uitgevonden. Fotograferen betekent eigenlijk schrijven met licht. We zouden het ook kunnen noemen: tekenen met licht.

De mogelijkheden van tekenen zijn:

Nu we deze mogelijkheden kennen, hebben alle drie hun voor- en nadelen.

Tekenen:
We kunnen iets afbeelden en onze persoonlijkheid en gevoel erin brengen.Iets afbeelden wat we zelf willen. Ik bedoel hiermee, ook storende onderdelen weglaten. Bijvoorbeeld bij een stadsgezicht één of meer auto’s weglaten als we dat storend vinden. Ga maar door.

Schrijven:
Het zijn letters dus niet geschikt voor de tekenkunst. Wel gebruikt in het instructieboek Gemakkelijk Leren Tekenen als basis voor de vormen. Dit is een mooie overgang van het alfabetisch schrift naar tekenen.

Fotograferen:
De camera heeft geen gevoel. En we kunnen niets weglaten of we moeten dit via een fotoprogramma bewerken maar geeft ook niet altijd een bevredigend resultaat. Een foto maken kan wel een hulpmiddel zijn voor tekenen. Bijvoorbeeld als we iets snel willen vastleggen indien we geen tijd hebben om het geziene uit te beelden. Ook bij bewegende onderwerpen.
Mocht u meer willen weten en leren over de tekenkunst, klik dan op de volgende link:>>
>>https://www.lerentekeneninstappen.com/

Verder veel tekenplezier!
Frederico

Wilt u een reactie achterlaten op dit blogbericht hieronder? “leave a reply? Dat zou tof zijn!

Read more

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *