Lerentekeneninstappen.com

Hoe teken je een oog

Hoe teken je een oog kan een vraag zijn die gesteld wordt mogelijk door een beginner maar ook een enigszins gevorderde kan problemen hebben met ogen tekenen.

Er zijn tekenaars en schilders die uitzonderlijk mooie ogen op een natuurlijke wijze getekend hebben. Hiervan laat ik eerst voorbeelden zien

Hoe teken je een oog

Hiervan geef ik eerst enige voorbeelden van beroemde kunstschilders die bewezen hebben ogen te kunnen tekenen en schilderen. En dat kan jij ook leren door goed naar  ogen te kijken zowel in levende lijve als naar voorbeelden van grote schilders of tekenaars.

Hoe teken je een oog is hier een antwoord op:

Open uw ogen!

voorbeeld hoe teken je een oog zoals Vermeer

voorbeeld hoe teken je een oog

Deze die je van driekwart aankijkt is van Vermeer. De volgende is van Rubens. Zij hebben ook eerst moeten leren ogen tekenen om zover te komen. Nog een voorbeeld van Leonardo da Vinci.

hoe teken je een oog als voorbeeld

 

hoe tekken je een oog als een engel
engel van L. DaVinci

 

 

 

Nu zal je misschien je afvragen “hoe leer ik dat dan?” De ogen zijn net als andere onderdelen van het lichaam of wat we om ons heen zien gewoon vormen. Wij moeten niet DENKEN als we een oog tekenen. Maar gewoon goed kijken hoe de vormen zijn.

Nog een belangrijke tip: Ga voor een spiegel zitten en je hebt gelijk een model om zelf je eigen ogen te bestuderen en te tekenen!

Zien en oefenen is de lijfspreuk. Zorg ervoor dat beide pupillen dezelfde richting hebben, anders kijken ze scheel. Dat is logisch maar toch worden hier fouten meegemaakt.

Ik zal je tevens hier een constructietekening geven hoe een oog is opgebouwd.

instructie hoe teken je een oog

Het oog is op zich een glasachtig lichaam dat licht weerkaatst. En is geplaatst in de oogkas. Het oog is ook bol en daarmee moet je rekening mee houden met tekenen. Het kan door middel van spieren verschillende richtingen kijken. Dit is te zien aan de afgebeelde pupillen.

De oogleden liggen over het oog. Onder de oogleden is er vaak schaduw te zien. De vorm van het oog is systematisch weergegeven. Dit is een belangrijk hulpmiddel. Van boven recht naar gebogen. Beneden van gebogen naar recht. Dus precies omgekeerd.

Ik weet zeker dat u veel heeft aan deze tips. Veel meer tips en uitvoeringen zijn in het ebook Tekenen In Stappen Leren Tekenen beschreven en geïllustreerd, Niet alleen over ogen maar over verschillende onderwerpen. Hierdoor wordt u alround en bent u helemaal op de hoogte van hoe te tekenen.

Succes met tekenen,

Frederico

www.lerentekeneninstappen.com

Read more

 

1 reactie op “Hoe teken je een oog”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *